Jos Trotteyn

Het palet van de meester

website www.jostrotteyn.be

   Kunstboek, kleurendruk, formaat 25 x 18 cm     160 bladzijden

   "Het palet van de meester" is een biografisch boek over leven en werk van de schilder Jos Trotteyn. Het boek telt 160 bladzijden kleurendruk in het formaat 25x18cm. Naast 220 afbeeldingen van schilderijen bevat het ook een veertigtal bladzijden tekst.
Schilderen was voor de Gentse kunstenaar Jos Trotteyn (1910-2002) zijn manier om uitdrukking te geven aan een onuitputtelijke stroom van uiterst gevarieerde gedachten. Het kenmerkende palet van deze verborgen parel bevat een veelheid aan subtiele tinten, van Indisch geel en oker over karmijnrood en cyaanblauw tot sienna. Dank zij het verfijnde aanwenden van deze kleurenschakeringen kon Jos Trotteyn zich uiten op uiteenlopende manieren: van sobere natuurimpressies tot hallucinante droombeelden, zodat het onmogelijk is om Jos Trotteyn in een woord te beschrijven.

   De subtiele beeldtaal die Jos Trotteyn ontwikkelde, is schatplichtig aan zowel de Vlaamse Primitieven als aan het surrealisme. Het was er deze schilder niet om te doen een enkel genre te bestrijken en daarmee naam te maken. Jos Trotteyn schiep daarentegen een eigenzinnige wereld waarin realiteit en verbeelding elkaar voortdurend raken en aanvullen. Dit kunstboek is het resultaat van jarenlang opzoekingswerk en tevens een eerbetoon aan deze vergeten Gentse schilder.

  
   Wie Jos persoonlijk heeft gekend en misschien schilderijen van hem bezit, zal dit boek zeker weten te waarderen.

Hoe bestel je?

Rechtstreeks bij Jan Barbe. Confirmeer uw bestelling per telefoon (0471 76 54 18) of per email. 20,00€ per boek plus verzendingskosten.
Dit boek is ook te verkrijgen in De Standaard Boekhandel ISBN 978 94 639 6902 4


Mijn gsm: 0471/76.54.18     Mailadres: barbe.jan@telenet.be
Jan Barbe Opvoedingstraat 24, 9000 GentKlik op deze link en geniet van een aantal werken van deze kunstenaar. Topwerken