Welkom op mijn website

Jos Trotteyn

2013-323 Bonnet d'hiver, olieverf op hout, ca 1980.

Klik op volgende link en je krijgt een aantal landschappen en natuurbeelden van deze kunstenaar te zien: Landschappen en natuur.    

Er zijn nog tientallen werken van deze kunstenaar die ik nog niet heb gezien. Weet iemand waar deze werken zich bevinden? Via deze link zie je een foto: Spoorloos.    

Jos is geboren in 1910 en overleed in 2002. Om zijn talrijke werken te bundelen in een totaal catalogus, ben ik op zoek naar alle mogelijke tekeningen, schilderijen van Jos Trotteyn. Tot op heden heb ik 1070 werken van Jos Trotteyn, schilderijen, tekeningen en beelden, gelokaliseerd en gefotografeerd. De afbeeldingen en beschrijving van alle werken zijn gebundeld in een overzichtscatalogus. Ken jij iemand die ook schilderijen van Jos Trotteyn bezit, dan kan je mij helpen, stuur een mailtje met een foto naar: barbe.jan@telenet.be

Als er een kunstkenner of student kunstopleiding meer wil weten over het werk van Jos Trotteyn, dan wil ik hen daar zeker bij helpen.
"Het palet van de meester" is een recent biografisch boek over leven en werk van de schilder Jos Trotteyn.
Het boek telt 160 bladzijden kleurendruk in het formaat 25x18cm. Naast 220 afbeeldingen van schilderijen bevat het ook een veertigtal bladzijden tekst.

Klik op de foto hierboven om te weten hoe je dit boek kan bestellen.

Of lees het ongelofelijke verhaal over: De Rechtvaardige Rechters.